Concert Wandering Fire – kerk Den Andel

Activiteiten
Datum
Entree
€10

Extra informatie

Zondag 21 mei geeft de band Wandering Fire een concert in het kerkje van Den Andel. Vier mannen met drie gitaren brengen eigen nummers en meerstemmig gezongen teksten over liefde, het leven en dingen die voorbij gaan. De muziek ontstaat vaak aan de keukentafel, met een gitaar, flarden tekst en de eerste contouren van een zanglijn.

Akoestische gitaren en meerstemmige vocalen vormen de belangrijkste ingrediënten van de sound van Wandering Fire. Door het gebruik van gitaareffecten klinken de akoestische gitaren soms verrassend elektrisch. Dit geeft de band de vrijheid om met het geluid te experimenteren.

De nummers worden gezamenlijk gemaakt, soms op basis van romantische en naturalistische gedichten. De luistermuziek van Wandering Fire wordt geregeld vergeleken met bands als Crosby, Stills & Nash en Darlingside die qua opvatting en geluid in dezelfde traditie staan.

Wandering Fire bestaat uit Guus Drentje, Reinaert Hulleman en Donald van Tol: zang en gitaar en Coen Noordman: zang en percussie. Zie ook: www.wanderingfire.nl. Het concert op 21 mei in Den Andel begint om 15.30 uur. De toegang is 10 euro (contant betalen).