Den Andel in de picture

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op zondagavond 3 februari staan Den Andel en haar inwoners centraal in het kerkje aan de Streekweg. Onder het motto ‘Den Andel in de Picture’ worden twee korte films vertoond over het dorp en zijn inwoners.

Zo is er een korte impressie van de Open-Deuren-Dag die vorig jaar mei is gehouden en waarbij iedereen zijn of haar deur voor publiek kon openzetten om te laten zien wat men de moeite waard vond om te tonen. Het filmpje is samengesteld uit beelden gemaakt door kerkburen Geertje en Egbert Mulder.

De tweede film is een klein portret van Gerrit Plakmeijer, de man die al meer dan 40 jaar hobbykwekerij De Streekhof runt. Op zijn 87e ontvangt hij nog steeds iedereen in zijn winkeltje met groente en fruit of in zijn boomgaard waar je zelf fruit kan plukken. Tevens is deze locatie pleisterplaats voor heel wat –steeds ouder wordende- bezoekers die graag met elkaar een praatje maken over de toestand in de wereld en minder grote zaken. De film maakt deel uit van het project ‘De Verhalenvangers’ van stichting De Holm, waarbij verhalen van vroeger over Den Andel worden opgetekend. De film is een poëtische impressie gemaakt door Den Andelster Jos Hoes.

De avond wordt muzikaal omlijst door wereldmuziekduo Bollen&Co en sing/songwriter Geert Wolvers, allen uit Den Andel.
Zondag 3 februari, aanvang 19.30 uur, toegang gratis.