Duo Despejado – Den Andel

Activiteiten
Datum
Entree
Entree bedraagt €7.50

Extra informatie

Duo Despejado bestaat uit Alice van der Meer (blokfluiten) en Michiel de Vries (gitaar, luit en zang).

Alice studeerde hoofdvak blokfluit aan het conservatorium van Groningen. Na haar studie woonde en werkte ze 30 jaar in Amsterdam waar lesgeven en concerten geven het leven vulden. Sinds 2008 is ze terug in het noorden en ontmoette weer haar studiegenoot Michiel de Vries. Ook speelt ze regelmatig met het Bach Ensemble Vries dat cantates van J.S. Bach uitvoert.
www.alicevandermeer.nl

Michiel studeerde hoofdvak gitaar en gaf les aan het Gronings conservatorium waar hij later 13 jaar als docent werkte. Hij zingt en zong in verschillende koren en ensembles waaronder Noordelijk Vocaal Ensemble, Capella Frisiae en het Luthers Bach Ensemble. Hij speelt luit en gitaar en begeleidt zichzelf en anderen in liederen en instrumentale werken. Ook gaf hij gitaarles bij muziekschool Noordakkoord. www.luthersbachensemble.nl

Het repertoire van Duo Despejado varieert van renaissance, barok en klassieke muziek tot Zuid-Amerikaanse melancholieke of swingende stukken. Op 14 oktober in de kerk van Den Andel speelt het Duo o.a. composities van Jacob van Eyck, J.S. Bach en Astor Piazzolla. Daarnaast staan Braziliaanse choros en Spaanse liederen op het programma.

Het concert begint om 15.30 uur. De entree bedraagt €7.50.