Eigenzinnige muziek Pot,Laban & Baumgarten – Kerk Den Andel

Activiteiten
Datum
Entree
€10

Extra informatie

Op zondag 14 januari zal in het kerkje van Den Andel eigenzinnige muziek klinken. Pot, Laban & Baumgarten spelen dan in een bezetting van trekharmonica, bas en percussie, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld. Philip Baumgarten draagt veel composities bij, maar de meeste zijn van de hand van Peter Pot, de bewaker van de Europese traditie in de band. Peter Pot is op de trekzak begonnen met het spelen van volksmuziek. Ondertussen heeft hij een geheel eigen stijl van spelen en componeren.

Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekharmonicaspelers. De ‘trekzak’ is altijd he?t instrument geweest op bruiloften en partijen, maar het was ook het ‘arme lui’s orgel’ en werd niet helemaal serieus genomen. Zoals Peter Pot erop speelt, verandert de trekzak echter in een subtiel en kunstzinnig instrument. Hij tovert zachte, lyrische muziek uit dit kastje, muziek die op andere momenten swingend en met veel power gespeeld wordt. Zijn accordeon blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van zuchten en klepperen, maar kiest ook voor spannende, nieuwe avonturen.

Philip Baumgarten (contrabas en basgitaar) heeft – naast de langdurige samenwerking met Peter Pot – altijd met veel enthousiasme jazz gespeeld. Zo kreeg het duo album The Hurricane Sessions, die hij maakte met de Amerikaanse jazzsaxofonist Bob Anram, 4,5 van de 5 sterren in het toonaangevende Nederlandse jazz tijdschrift Jazzism. Philip zorgt voor de jazz,- latin- en funk-invloeden in dit trio.

Freek Laban is een begenadigd slagwerker die in alle stijlen thuis is en met zijn creatieve manier van spelen perfect past in deze band.

De band maakte inmiddels 5 albums. Meer informatie: www.pbva.band. De muziek is ook te beluisteren via de streamingsdiensten.

Het concert op 14 januari in het kerkje aan De Streekweg 91 in Den Andel begint om 15.30 uur. Entrée: 10 euro, graag contant betalen.