Film- en boekpresentatie ontstaansgeschiedenis Den Andel

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Film- en boekpresentatie ontstaansgeschiedenis Den Andel

Op zondag 11 februari wordt in de kerk van Den Andel een boek en een film gepresenteerd in het kader van het onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van Den Andel en omgeving.

Het boek ‘Zoeken naar een verdwenen landschap’, geschreven door Koos de Vries, Harm Jan Streurman en Yvonne Nijlunsing, onder redactie van Anna van der Molen, beschrijft de onderzoeksresultaten van het bodemonderzoek in Den Andel en omgeving, wat mede is uitgevoerd door dorpsbewoners. Her boek zal deze middag worden gepresenteerd door Koos de Vries.

Over dit zelfde onderzoek is tevens een film gemaakt, getiteld ‘Sporen in de oude zeeklei’. Ook deze film zal deze middag worden vertoond in de kerk van Den Andel. De boekpresentatie en de filmvertoning zullen muzikaal worden omlijst door het verrassend muziekgezelschap De Haip. De Haip speelt voornamelijk nummers over het Wad, het leven en zijn woestheid, zowel in het Gronings als in het Nederlands.

Tegelijkertijd zal er in De Holm in Den Andel een expositie zijn over de ontstaansgeschiedenis van Groningen met gedetailleerde kaarten, waarin het gebied van Den Andel is uitvergroot.
De Holm (Streekweg 41) is de hele middag open, de film- en boekpresentatie in de kerk (Streekweg 91) begint om 15.30 uur. De Holm en Kerk in het Dorp – Den Andel heten iedereen van harte welkom. De toegang is gratis.