Kunstdagen Den Andel

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op 15, 16, 22 en 23 oktober zijn er weer de Kunstdagen Den Andel.

In beide weekenden kan men van 12.00 tot 1700 uur verschillende disciplines kunst bekijken op verschillende locaties in het dorp. Kunstgroep Het Hoogeland organiseert dit evenement nu voor de 11e keer.

Het oorspronkelijke idee van het begin blijft gehandhaafd: kunstenaars uit het dorp laten eenmaal per jaar zien waar zij mee bezig zijn en nodigen ieder een gastkunstenaar uit om de blik niet alleen op Den Andel, maar ook naar buiten te richten.

Zeven kunstgroepleden en zes gastkunstenaars zullen dit jaar op de diverse locaties hun ‘kunnen’ tonen. Er is glaskunst (Liesbeth Boon), schilderkunst (Cees Vegh, Manja Hoedeman, Klaske van Wijk), Muziek (Joop Nolles, Marjolijn Mellema), Keramiek (Alie Schaap, Margriet Nepveu, Gera Hoogland), edelsmeden (Bram van Huis), film en presentatie (Jos Hoes, Ben Smit) en grafische etsen (Herbert Weber).

Dit jaar is nieuw dat er op de twee zaterdagen (15 en 22 oktober) om 18.00 uur een talkshow zal plaatsvinden in het café van Dorpshuis Op Streek. Daarin worden filmpjes getoond die de kunstgroepleden Jos en Ben op de diverse locaties hebben gemaakt en worden deelnemende kunstenaars geïnterviewd.

Iedereen is daarbij van harte uitgenodigd om onder het genot van een biertje of anderszins de (kunst-)dag af te sluiten.