Monnikenwerk 2023

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Van 12 juli tm 16 augustus vindt de zesde editie van Monnikenwerk plaats. Op zes woensdagen gaan veertien kunstenaars werken in veertien oude kerken. De kerken zijn verdeeld in drie rondes: Noord Groningen (Den Andel, Eenrum, Saaxumhuizen en Westernieland), Oost Groningen (Loppersum, Wirdum, Leermens, Eenum, Oosterwijtwerd) en NoordOost Friesland (Dokkum (Bonifatiuskapel), Aalsum, Wetsens, Oostrum en Jouswier).

De kunstenaars werken elke woensdag (12, 19, 26 juli, 2, 9, 16 aug) in de stilte van de kerken en vanaf 17 uur (tot 20 uur) staan de deuren open om bezoekers te verwelkomen om kennis te maken met de kunstenaars en de in wording zijnde kunst. De kunstenaars laten zich inspireren door de stilte, de ruimte en sfeer van de kerk.

In de kerken van Ronde Noord Groningen werken de volgende kunstenaars: Pietsjanke Fokkema (Den Andel), Wilma Drooger (Saaxumhuizen), Pauline Kick (Westernieland) en Louwe Noordhoff (Eenrum). Voor de overige rondes verwijs ik graag naar de website www.monnikenwerk.nu, waar ook regelmatig berichtjes en afbeeldingen zullen verschijnen van de ervaringen van de kunstenaars en de in wording zijnde kunst.

Monnikenwerk is ontstaan uit een samenwerking met Kerk in het Dorp.

(Afbeelding: bloedmaan – Pietsjanke Fokkema)