Pelgrimsfietstocht ‘Groen met hart en ziel’

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op zaterdag 23 september wordt een pelgrimsfietstocht georganiseerd door Kerk in het Dorp. De tocht begint en eindigt in Winsum en voert langs negen kerken. Naast de kerken wordt stil gestaan bij een aantal bijzondere groene locaties, zoals de Klutenplas bij Den Andel, het Wad bij Westernieland, Domies toen in Pieterburen, het Reitdiep en de stiltetuin in Winsum.

De tocht begint om 9.30 uur in de Torenkerk (Kerkstraat) in Winsum met een kop koffie en een pelgrimsritueel en eindigt rond 16.30 uur in de stiltetuin bij De Poort (Borgweg) in Winsum. Onderweg bezoeken we de diverse kerken en groene locaties, is er po√ęzie, muziek en ook stilte. De tocht is ongeveer 45 km lang, voor koffie en thee wordt gezorgd, een zelf meegebrachte lunch kan worden genuttigd in Westernieland.

Kerk in het Dorp is onderdeel van de Protestantse gemeente Winsum Halfambt. Kerk in het Dorp is een initiatief om de oude kerken van Den Andel, Eenrum, Westernieland en Winsum (Torenkerk) open en levend te houden middels kunst, cultuur, natuur en spiritualiteit. Met deze pelgrimstocht wordt bewust stil gestaan bij bezinning en spiritualiteit, niet alleen in de kerken maar ook in de natuur. Pelgrimeren is gaandeweg thuiskomen.

Voor meer informatie zie www.kerkinhetdorp.nl. Opgave is wenselijk en kan via info@kerkinhetdorp.nl. Aan deelname zijn vooraf geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage na afloop is van harte welkom.