Pelgrimstocht Halfambt

Activiteiten
Datum
Toegang

Opgeven via info@kerkinhetdorp.nl

Extra informatie

Op zaterdag 9 september wordt voor de derde keer de Pelgrimstocht Halfambt georganiseerd.

De tocht begint en eindigt in Eenrum en voert u langs de dorpen Pieterburen, Westernieland, Den Andel en Saaxumhuizen. De pelgrimage kan lopend, per fiets of per huifkar van Het Groninger Landschap worden afgelegd.

Vanaf 9 uur is de Dorpskerk van Eenrum geopend en is er voor de deelnemers aan de tocht koffie en thee. Hier start de tocht om 9.30 uur. Vanaf Eenrum voert de route u naar de kerk van Pieterburen, waar u wordt verwelkomd door mooie muziek. Na dit rustmoment, wordt de weg vervolgd richting Westernieland. De kerk in Westernieland staat in het teken van de kerstvloed 1717, dit jaar precies 300 jaar geleden. In en bij de kerk is een kunstwerk en een expositie te bezichtigen en hier kan de zelf meegebrachte lunch worden genuttigd. Rond 13 uur gaat het verder naar Den Andel. De kerk van Den Andel is niet open vanwege andere activiteiten, daarom bezoeken we de Dorpstuin en De Holm, twee bijzondere ontmoetingsplekken in Den Andel die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld. De tocht voert vervolgens naar de kerk van Saaxumhuizen, waar opnieuw koffie en thee klaar staan en waar tevens een boekenmarkt wordt gehouden. Tenslotte keren we terug naar Eenrum, naar de Doopsgezinde kerk, waar de tocht wordt afgesloten.

De pelgrimstocht is voor wandelaars ongeveer 20 km en voor fietsers ongeveer 35 km. U kunt ook een deel of de hele tocht afleggen in de huifkar.

Gaat u mee? Dan graag even opgeven via info@kerkinhetdorp.nl of tel 06-52498157 (Jolanda Tuma). Deelname is in principe gratis, na afloop kunt u uw waardering kenbaar maken middels een vrijwillige gift. Deze tocht is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse gemeente Winsum – Halfambt / Kerk in het Dorp en de Doopsgezinde gemeente Mensingeweer te Eenrum.