Stille zaterdag – Stilstaan bij lijden en ontferming

Activiteiten
Datum

Extra informatie

De dag tussen goede vrijdag en Paaszondag wordt stille zaterdag genoemd. Het is de dag waarop het lijden van de wereld in stilte wordt gedragen.
Op deze dag wordt in de kerken van Eenrum, Den Andel, Westernieland en Winsum (Torenkerk) stilgestaan bij wat er op dit moment in de wereld gaande is. In Oekraïne, maar ook in al die andere brandhaarden ver weg of juist heel dichtbij.
In de kerk van Eenrum staat het kunstwerk ‘Kyrie Eleison’ van Anjet van Linge. Anjet is zelf aanwezig in de kerk. In Westernieland wordt een indrukwekkend kunstwerk van Guus van der Lubbe (1957-2018) geëxposeerd en is er gelegenheid om een kaars aan te steken. In Den Andel staat een kunstwerk van Lisette Durenkamp (zuil van worsteling en aanvaarding). Zij nodigt u uit om uw eigen gevoelens te verwoorden op kleine vellen papier. In de Torenkerk in Winsum is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het kruis.

De kerken zijn geopend van 10 tot 17 uur. We nodigen u en jullie uit om van dorp naar dorp te fietsen, te lopen of te rijden en in elk van de kerken aan de hand van kunst en bij het kruis stil te staan bij wat er in de wereld gebeurt.