Tuinconcert Kerk Den Andel – Wilhelmina Leens

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op zondagmiddag 9 juli geeft fanfare Wilhelmina uit Leens in de tuin bij het kerkje van Den Andel een zomerconcert.

“Wilhelmina” is een 3e divisie fanfare-orkest dat bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten onder leiding van dirigent Henk Smit.

Wilhelmina Leens heeft een jaarlijks activiteitenprogramma. Zo organiseert de fanfare diverse concerten, verleent medewerking aan kerkdiensten, herdenkingen en vieringen. Daarnaast wordt er regelmatig deelgenomen aan concoursen. Het repertoire is dan ook zeer gevarieerd: van licht klassiek tot moderne popmuziek. Er is een muziekopleiding die wordt verzorgd door eigen vakdocenten.
In 2007 vierde Wilhelmina haar 75-jarig bestaan met diverse concerten, in november van dat jaar gevolgd door een Galaconcert met een groot koor en het Klezmerorkest “ Di Gojim”.
Een vast hoogtepunt is het jaarlijks Oranjeconcert op Koningsdag. De fanfare wist veel bekende artiesten naar Leens te halen w.o. Kunstfluiter Geert Chatrou, violiste Astrid Gordijn en trompettist Omar Tomasoni.
In 2013 werd Wilhelmina kampioen op het ONFK en een jaar later volgde promotie naar de derde divisie.

Het concert in de tuin bij het kerkje van Den Andel (De Streekweg 91) begint om 15.30 uur. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage en drankjes graag met contant geld betalen. Bij slecht weer is het concert binnen.