Koelte en orgelspel in Kerk Eenrum

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Koelte en orgelspel in de kerk van Eenrum

Terwijl het buiten alsmaar warmer wordt, blijft de kerk van Eenrum onverminderd koel. U wordt daarom door de commissie Kerk in het Dorp Eenrum van harte uitgenodigd om van deze koelte te genieten, in het bijzonder op zaterdag 28 juli. Op die dag (van 12.30 tot 13.15 uur uur) geeft Dirk Molenaar een concert op het orgel van de dorpskerk van Eenrum en kunt u naast de koelte genieten van de warme klanken van het meer dan 200 jaar oude Lohman-orgel.

Molenaar is meer dan 30 jaar vaste organist in Eenrum en kent het instrument door en door. Voor een dorpsorgel is het een groot instrument, met 28 stemmen. Molenaar speelt werken van Buxtehude, Olter, Walther, Greene, Lefébure-Wély, alsmede werk van eigen hand.

Naast de koelte en de warme klanken is er ook nog het bijzondere interieur van de Eenrumer kerk en het rijkversierde beeldhouw- en houtsnijwerk te bewonderen.

Van harte welkom op zaterdag 28 juli van 12.30 tot 13.15 uur in de dorpskerk van Eenrum. Toegang is gratis, een gift is natuurlijk altijd welkom. Tevens is de kerk van Eenrum elke zaterdagmiddag open van 17 tot 18 uur.