Muziek-vertelprogramma ‘Dames Schumann’ – Kerk Eenrum

Activiteiten
Datum
Entree
€10

Extra informatie

Op zondagmiddag 16 april om 15 uur komt de beroemde 19e -eeuwse concertpianiste Clara Schumann naar de kerk in Eenrum, in gezelschap van haar oudste dochter Marie Schumann. Het gaat hier om een muziek-vertel-programma van zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga, getiteld ‘De Dames Schumann’.

In deze voorstelling kijkt dochter Marie (gespeeld door Gea Passies) terug op het leven dat zij heeft geleid in dienst van haar beroemde moeder. Clara Schumann had een glansrijke internationale carrière als concertpianiste van ruim 60 jaar en droeg daarnaast de verantwoordelijkheid voor een gezin van zeven kinderen. Dochter Marie zingt onder andere liederen die door haar moeder zijn gecomponeerd. Ze vertelt over het leven in het gezin Schumann en over de tragedies waarmee het gezin werd geconfronteerd. Clara Schumann (gespeeld door Johanan Havinga) speelt in de voorstelling onder andere muziek van haar echtgenoot Robert Schumann, en van haar vriend Johannes Brahms.

Het duo Passies & Havinga

Johanan Havinga studeerde in 2010 summa cum laude af als klassiek pianist aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.  Gea Passies heeft jarenlang in diverse koren gezongen. Sinds 2007 treden zij samen op als duo: naast de ‘De Dames Schumann’ maakten zij programma’s rondom de componisten Kurt Weill, Erik Satie, Claude Debussy en Modest Moussorgsky.