Open Poort – Pelgrimeren

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Elke eerste vrijdag van de maand is De Poort in Eenrum geopend van 10 tot 12 uur voor koffie, thee, appeltaart en een thema.¬†Op 2 juni staat ‘Pelgrimeren’ centraal in de Open Poort.

Pelgrimeren, het is van alle tijden, en maakt een enorme opmars de afgelopen jaren. Wat is dat toch? Waarom trekken zoveel mensen de wandelschoenen aan en gaan op pad? Een dag, een week, een jaar. Het Pieterpad, het Jacobspad, De Camino, De South West Coast Path. Pelgrimeren, ooit een manier om grote afstanden te overbruggen, lopend van klooster naar klooster, of als bedevaartsreis of boetedoening, soms op de knieen een berg op zwoegend. Nog een andere categorie, de landlopers. Tegenwoordig hebben mensen eveneens heel diverse redenen om te gaan pelgrimeren.

Een boeiend onderwerp en misschien wel een inspiratiebron om ook eens de stoute schoenen aan te trekken en te ervaren wat lange wandelingen met je doen. Net als Bert en Rita de Vries en Ate en Anneke Faber. Zij komen net terug uit de Pyreneeen waar zij een deel van de Camino naar Santiago de Compostella hebben gewandeld. Zij vertellen tijdens de Open Poort over hun pelgrimservaringen.