Open Poort – Martin Luther King

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Elke eerste vrijdag van de maand wordt in De Poort in Eenrum (Kerkpad 1) een Open Poort gehouden: een bijeenkomst met koffie, thee, appeltaart en een thema.

Op vrijdag 6 april staat de Open Poort in het teken van Martin Luther King. De Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist heeft grote veranderingen teweeg gebracht in de Amerikaanse samenleving halverwege de vorige eeuw. Het is 4 april precies 50 jaar geleden dat hij werd omgebracht. Een goed moment om even stil te staan bij zijn leven en zijn rol in de burgerrechtenbeweging in de jaren ‘50 en ’60. Zijn legendarische speech ‘I have a dream’ heeft nog niets aan actualiteit ingeboet en vormt voor velen nog altijd een grote inspiratiebron. Jolanda Tuma houdt een inleiding over zijn leven en werk en verder is er zoals altijd veel ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over het thema.

De Poort in Eenrum is op vrijdag 6 april open van 10 tot 12 uur. Er is koffie, thee, appeltaart en dit keer dus het thema ‘Martin Luther King’. De toegang is gratis, eventueel is er na afloop gelegenheid voor het geven van een kleine bijdrage.