Open Poort

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op de eerste vrijdag van de maand is De Poort (Kerkpad 1) in Eenrum open van 10 tot 12 uur.
Elke maand is er koffie. thee, appeltaart en een thema.

Op 2 november staat de Open Poort in het teken van Gedenken.
In de rooms-katholieke kerk worden op 2 november alle gelovige zielen van gestorvenen herdacht, een eeuwenoud ritueel. Ook buiten de katholieke kerk staat 2 november steeds meer in de belangstelling als dag waarop overledenen worden herdacht. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat de kerken in Den Andel, Eenrum, Westernieland en Winsum (Torenkerk) op deze dag open zijn. Op allerlei manieren, via de media, op begraafplaatsen, in kerken en andere plaatsen worden kaarsjes aangestoken en zijn er soms allerlei rituelen en activiteiten in het kader van gedenken.

Tijdens de Open Poort van vrijdag 2 november staan we stil bij dit thema: gedenken. Er wordt een korte inleiding gehouden door Jolanda Tuma en er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we zelf onze dierbaren gedenken.
De Open Poort is een bijeenkomst op elke eerste vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur in De Poort (Kerkpad 1) te Eenrum. Er is koffie, thee, appeltaart en een thema. U bent van harte welkom op 2 november in De Poort.