Open Poort Dr Peter van Ool vertelt over zijn boek ‘Geroepen tot navolging’

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Open Poort: elke eerste vrijdag van de maand koffie, thee, appeltaart en een thema.

Vrijdag 7 juni wordt in Eenrum de maandelijkse Open Poort georganiseerd, dit keer met als gast Dr Peter J.M.A. van Ool, schrijver en predikant te Warffum. Van Ool publiceerde in 2017 zijn boek ‘Geroepen tot navolging. Christelijke spiritualiteit in verleden en heden als bron van inspiratie voor de toekomst’.
In de inleiding van zijn boek schrijft Van Ool: ‘In het huidige West-Europa bestaat bij velen behoefte aan spiritualiteit. Tal van mensen zijn op zoek naar spiritualiteit die hun leven zou kunnen verrijken, Als ‘spirituele nomaden’, op reis tussen tijdelijke pleisterplaatsen putten velen uit allerlei verspreide bronnen. Bij hun zoektocht lijken zij veelal de christelijke traditie als ‘achterhaald’ of ‘afgedaan’ te beschouwen. Het boek ‘Geroepen tot navolging’ wil stimuleren tot het putten uit de eigen, christelijke bronnen. Hierin bevindt zich een spirituele rijkdom, die van onschatbare waarde is.’
Tijdens de Open Poort vertelt Peter van Ool meer over dit omvangrijke werk.
De Open Poort wordt gehouden in De Poort aan het kerkpad in Eenrum. Om 10 uur staan koffie, thee en appeltaart klaar. Van harte welkom!