Open Poort – Ds Toos Wolters vertelt over Psychosynthese

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Vrijdag 3 februari is De Poort in Eenrum (gebouwtje naast de kerk) weer open van 10 to 12 uur voor de maandelijkse Open Poort: koffie, thee, appeltaart en thema. Dit keer komt Ds Toos Wolters uit Oldekerk op bezoek.

Toos, oud-predikante van Winsum,  is na een periode in Utrecht weer terug op het Groninger land. Zij combineert hier haar predikantschap (Oldekerk/Niekerk) met een praktijk voor psychosynthese. Zij schrijft:

De studie theologie heeft mij geleerd om te denken en te spreken God. Dat doe ik nog steeds en met veel plezier. De studie psychosynthese, die ik halverwege mijn werkzame leven ontdekte, heeft mij kennis, inzicht en ervaring gebracht met betrekking tot de binnenwereld van de mens (de ziel), en bewustgemaakt van spiritualiteit in ruimere zin. Kortweg omschrijf ik het vaak als ‘een reis naar wie je ten diepte bent’. De combinatie van beide heeft mij verrijkt, mijn leven en geloven verdiept en mij geholpen om meer nog dan voorheen over (kerk- en geloofs)grenzen heen te denken. Ik kom daar graag over vertellen.

Na afloop is er gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.