Open Poort – Karel Post Uiterweer – Griekse mythen en sagen

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Na een Corona-stilte is sinds september de Open Poort weer van start gegaan: koffie, thee, appeltaart en een thema op de eerste vrijdag (10 tot 12 uur) van de maand in De Poort te Eenrum. Vanwege Corona met een beperkt aantal personen en vooraf opgeven is noodzakelijk, maar het kan weer!
De Open Poort van november wordt verzorgd door dhr Karel Post Uiterweer uit Glimmen. Karel Post Uiterweer is historicus en oud-leraar geschiedenis aan het Parcival College en het Praedinius Gymnasium in Groningen. Op 6 november komt hij naar De Poort en zegt hierover:

‘De Griekse mythen en sagen zijn nog steeds populair; de verhalen over Hera en Zeus, over Herakles en de godinnen Athena (wijsheid) en Aphrodite (liefde) worden ook op scholen nog verteld. Prachtige verhalen, maar wat betekenen al die merkwaardige avonturen van die raadselachtige wezens eigenlijk? Kunnen we nu nog geloof hechten aan die hemelse wereld die vereerd en gevreesd werden door de Grieken?
700 jaar voor Christus was elke Griek overtuigd van hun bestaan… En wat hebben al die goden te maken met die ene god onder de mensen, met Christus? Hier wil ik tijdens de Open Poort graag mijn licht over laten schijnen.’

Het boek ‘Kalokagathanon, Een andere kijk op de cultuur van het klassieke Hellas’ twv €30,-, geschreven en uitgegeven door dhr Post Uiterweer is tijdens de Open Poort verkrijgbaar.

Wilt u de Open Poort bezoeken? Stuur dan voor 6 november een mailtje naar info@kerkinhetdorp.nl.