Open Poort met Tonko Ufkes

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op vrijdag 6 oktober geeft Tonko Ufkes een lezing over de kerstvloed 1717 in de kerk van Westernieland.
Het is dit jaar precies 300 jaar geleden dat op kerstavond een grote watersnoodramp plaatsvond en een heel groot deel van Groningen onder water zette. In de kerk van Westernieland is een kleine expositie ingericht in verband met dit feit.
Tonko Ufkes geeft een lezing over deze rampzalige gebeurtenis en de gevolgen daarvan.

De lezing wordt gehouden tijdens de maandelijkse Open Poort-bijeenkomst. Vanaf 10 uur is de kerk van Westernieland geopend, aanvang van de lezing is rond kwart over tien. Toegang is gratis.

‘Tonko Ufkes (1958) wer groot op Zeuvenhuzen / Zevenhuizen, hij schrift ien e toal van dat dörp gedichten, verhoalen en stukjes over toal en geschiedenis. Vanof 1989 stoan zien gedichten geregeld ien t tiedschrift Krodde, ien 2009 verscheen zien 5e dichtbundel ‘Op e tast’. Veur t tiedschrift Roet schrift er vanof 2008 verhoalen en ien Toal en Taiken het er al n joar of 10 n eigen ‘Hörntje’ woar t gijt over de ‘Grunneger wereld. Hij holdt van redaksie- en regelwaark, van fietsen en Wadlopen. Ien 2015 verscheen zien 2e verhoalenbundel: n Tuut op beide schelpen (Uitgeverij Het Drentse boek). Foto: Jan Glas.’