Open Poort – Pelgrimeren

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op vrijdag 1 september komt Peter Dijkstra naar De Poort in Eenrum om te vertellen over zijn ervaringen met pelgrimeren in het Groninger land. Peter Dijkstra is voorzitter van de Stichting Pelgrimeren in Groningen. (www.SPiG.nl en www.groningsepelgrimage.nl). De Stichting organiseert maandelijks pelgrimstochten, maar heeft ook 2300 km aan pelgrimsroutes ontsloten voor iedereen die op eigen houtje de provincie wil verkennen. De stichting schrijft:

‘In de provincie Groningen vindt u alles wat u zoekt op het gebied van pelgrimstochten. Oorspronkelijk landschap van 3000 jaar oud, rust en stilte, 100 middeleeuwse kerken die te bezoeken zijn, 75 natuurterreinen, 90 km kustlijn, 20 borgen, 34 voormalige kloosterterreinen. U krijgt gelegenheid met deze pelgrimstochten een van de beste bewaarde geheimen te ontdekken van dit 3000 jaar oude cultuurlandschap met veel onbetaalbare cultuurhistorische schatten.’

Peter vertelt over zijn eigen weg door het leven, zijn fascinatie voor het Groninger land en de mogelijkheden die het pelgrimeren zo dicht bij huis bieden.

Peter Dijkstra vertelt zijn verhaal in De Poort in Eenrum (Kerkpad 1). Aanvang is 15.30 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Een vrijwillige gift is welkom. De Open Poort wordt georganiseerd door de Protestantse gemeente Winsum-Halfambt / Kerk in het Dorp.