Open Poort – Thema Bidden

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op vrijdag 6 oktober is De Poort in Eenrum weer open voor koffie, thee, appeltaart en een thema. Het thema is dit keer: Bidden, en wordt verzorgd door Lydia van Ketel en Aart van Lunteren uit Ezinge, samen met Ariena Poot uit Eenrum.

‘Als ik tot God spreek, zeggen ze dat ik bid;
 als ik zeg dat God mij antwoord geeft, zeggen ze dat ik gek ben.’
                              Kees van Kooten

Tja, wat ís bidden eigenlijk? Er zijn vastgelegde gebeden, zoals het over de hele wereld bekende ‘Onze Vader’ of bepaalde gebeden in de kerkelijke liturgie. En er is het ‘vrije gebed’, waarin mensen zich in hun eigen woorden tot ‘God’ richten. Maar er is ook het woordloze, stille gebed. En kan vloeken een gebed zijn?

Bidden kan te maken hebben met ‘aandacht’, met ‘verbinding’, met ‘ontvankelijkheid’, met ‘energie’. Mensen vragen in hun gebed bijvoorbeeld aandacht voor zichzelf, maar vaak ook voor anderen, of zelfs voor de hele wereld.

Er valt over bidden wel wat te zeggen én je af te vragen. Heeft bidden een adres? Heeft bidden zin? Kan bidden de wereld veranderen? En persoonlijker – en voor onze ochtend belangrijk – hoe kijk jij tegen ‘bidden ‘aan? Laten we er met elkaar eens bij stil staan…

Open Poort is vrijdag 6 oktober van 10 tot 12 uur in De Poort (gebouwtje naast de Kerk) in Eenrum. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage van harte welkom.