Passies en Havinga spelen ‘Absint’ – Eenrum

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op zaterdag 2 september organiseert Kerk in het Dorp – Eenrum een muzikaal programma rond de Franse componist Erik Satie, genaamd Absint. Pianist Johanan Havinga en zangeres Gea Passies schetsen met dit programma een bijzonder beeld van het leven en werk van Erik Satie (1866-1925).

Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het programma wordt het leven van Satie uit de doeken gedaan aan de hand van zijn soms wat wonderlijke liederen. In de tweede helft wordt de film “Satie and Suzanne” vertoond. Dit betreft het gedramatiseerde en gedanste liefdesverhaal van Satie met de schilderes Suzanne Valadon, uitgevoerd door Cirque du Soleil. De film wordt vertoond zonder het originele geluid, waarbij de prachtige pianomuziek van Satie wordt gespeeld door Johanan Havinga. Het verhaal in de film wordt verteld door Gea Passies.

Absint wordt gespeeld in de kerk van Eenrum (Kerkpad 1, Eenrum). Aanvang van het programma is 20.00 uur. De toegang is gratis en na afloop van de avond krijgt u gelegenheid een gift achter te laten. De commissie Kerk in het Dorp heet u van harte welkom!