Vrijdag 7 juni: Open Poort – Augustinus door Tinus Gerrits

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op de 1e vrijdag van de maand is er van 10.00 – 12.00 uur ‘Open Poort ‘, in het gebouwtje naast de kerk van Eenrum. In kleine kring wordt er een thema besproken, en is er mogelijkheid tot gesprek. Deze bijeenkomsten werken verbindend en geven mogelijkheid tot verdieping. Iedereen is welkom. Toegang is gratis, na afloop is er gelegenheid tot het geven van een vrije gift.

 

Deze Open Poort gaat Tinus Gerrits met ons in gesprek over Augustinus, naar aanleiding van zijn boekje: Augustinus , onderzoeker van de ziel en van de wereld om hem heen (2020).

Augustinus, die leefde rondom de 4’eeuw, was en is een kerkvader voor katholieken en protestanten, een inspirator. De actualiteit van wat Augustinus te berde brengt spat er van af, ook in deze tijd nu we verkeren in een wereld vol onzekerheid en angst. De houding van ’er is niets aan de hand’ lijkt me onjuist. Want er is wel wat aan de hand. In welke tijd leven we, wat is bedreigend en maakt onzeker?  Maar we moeten niet ten onder gaan. Hoe moet het dan wel? Kan Augustinus ons daarin voeden en vormen?

Weet je welkom!