Natuurwerkdag Kerkhof Westernieland

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Vrijwilligers gezocht – de handen uit de mouwen

Op zaterdag 3 november is de jaarlijkse Landelijke Natuurwerkdag. Op deze dag geven vrijwilligers in het hele land het landschap op diverse locaties een onderhoudsbeurt. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) doet ieder jaar mee met een kerkhof of kerkterrein. Dit jaar is gekozen voor het kerkhof van Westernieland. Via de website www.natuurwerkdag.nl kan men zich aanmelden. Landschapsbeheer Groningen zorgt voor de begeleiding en materialen op deze dag, maar men mag ook zelf (niet gemotoriseerde) materialen meenemen.

Enkele jaren geleden zijn er tijdens de Natuurwerkdag verschillende werkzaamheden verricht en er is volop gesnoeid. Inmiddels is het groen weer flink terug gegroeid. Er kan weer flink worden gesnoeid en rond het hele kerkhof kan veel opslag verwijderd worden. Er is werk voor maximaal 20 personen.

De dag wordt om 10.00 uur gestart met een kopje koffie en wat lekkers. Tussen de middag krijgen de deelnemers een stevige lunch aangeboden, zodat men na de lunch nog een paar uurtjes de handen uit de mouwen kan steken tot ca. 15.00 uur. Wij hopen op een leuke opkomst qua deelnemers, immers vele handen maken licht werk! Vergeet u niet aan te melden via de website!

Lijkt het u leuk eens mee te helpen (en geloof me, het ís ook heel erg leuk!), meld u dan aan via de website van de Landelijke Natuurwerkdag: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/kerkhof-westernieland

Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor goed, stevig en waterdicht schoeisel. Voor meer informatie over deze Natuurwerkdag in Westernieland kunt u ook terecht bij de SOGK via info@groningerkerken.nl of 050-3123569.