Sint Jan en Midzomer Westernieland

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Op donderdag 24 juni staat de kerk van Westernieland in het teken van Sint Jan en midzomer: muziek, verhaal en wandeling.

De kerk aan de Schaapweg is open vanaf 20 uur. Na een welkom rond 20.30 uur wordt het verhaal van Sint Jan en de zomerzonnewende verteld. Dit verhaal wordt verweven met muziek door Kees Steketee (piano), Gera van de Hoek (sopraan) en Jolanda Tuma (saxofoon). Na afloop van het muzikale verhaal, rond 21.15 uur, wordt iedereen uitgenodigd voor een wandeling door de omgeving van Westernieland (5 km). Tijdens deze zonnewende-wandeling kunnen we (bij helder weer) de zon onder zien gaan. De wandeling wordt rond half elf afgesloten bij de kerk.

Van oudsher is het verhaal van de geboorte van Johannes de Doper gekoppeld aan de zomerzonnewende, net zoals de geboorte van Jezus is gekoppeld aan de winterzonnewende op 24 december.

Toegang tot de kerk en deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Opgave is noodzakelijk en kan tm 22 juni via info@kerkinhetdorp.nl of tel nr 06 52498157. Vanwege corona is het aantal zitplaatsen in de kerk beperkt. Bij een groter aantal opgaven wordt de groep in twee├źn verdeeld. Daar wordt u dan tijdig over ge├»nformeerd.

Graag tot ziens op donderdag 24 juni vanaf 20.00 uur in de kerk van Westernieland!