Tussen Hemelvaart en Pinksteren Feest van de Geest – Expositie in de Centrumkerk in Winsum

Activiteiten
Datum
Entree
Gratis. Vrije gift voor de organisatie van Feest van de Geest.
Toegang

Tussen Hemelvaart en Pinksteren: Donderdag 9, zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei.

Extra informatie

Donderdag 9, zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei:

Feest van de Geest – Expositie in de Centrumkerk in Winsum

Op deze dagen staat de deur van de Centrumkerk tussen 13.00 – 17.00 uur open om het werk van kunstenaar Elise Klinkert te bezichtigen. Elise Klinkert onderzoekt in haar werk enerzijds haar onlosmakelijke verbondenheid met de natuur, en kan zich met zorg en liefde verliezen in het weergeven van het landschap, de natuur en de elementen. Aan de andere kant onderzoekt ze hoe deze alles overweldigende natuur verloren lijkt te gaan door toedoen van de mens. Haar schilderijen ontstaan vanuit een combinatie van verschillende aspecten: het engagement, gesprekken, bronnenonderzoek, een jeugdherinnering of flarden van een droom.

De PGWH is één van de deelnemende kerken van het Feest van de Geest, een landelijk kerk- en kunstevenement tussen Hemelvaart en Pinksteren.

Het thema is ‘Troost’. Feest en troost, een spannende combinatie. Want troost impliceert toch altijd verlies, afscheid en verdriet. Het hele aardse leven speelt zich in dit spanningsveld. We hebben als dorpen, als gemeenschap, als mensen verliezen geleden.