Zondagmiddagcafé 9 juni 2024 – Pelgrimeren….. loskomen van je vertrouwde omgeving, rust zoeken, een spirituele ervaring opdoen? Er kunnen veel reden zijn om een Pelgrimstocht te maken.

Activiteiten
Datum

Extra informatie

Pelgrimeren is een modern en een eeuwenoud verschijnsel en is de laatste jaren nogal populair geworden.  Peter Dijkstra zal als voorzitter van de Stichting Pelgrimeren in Groningen het een en ander vertellen over de diverse aspecten van het pelgrimeren en met name ook de prachtige mogelijkheden daarvoor in Groningen.

Vroeger ging men om heel verschillende redenen op pelgrimstocht en vandaag de dag hebben mensen ook uiteenlopende motieven om op pelgrimstocht te gaan. In de vroege middeleeuwen was ongeveer 20% van de bevolking bezig met pelgrimeren en het lijkt aannemelijk dat ons huidig toerisme haar wortels vindt in het pelgrimeren.  De uiteenzetting van Peter zal ook een interactief karakter hebben.

Op de website van de Stichting Pelgrimeren in Groningen vindt u meer dan 3000 km aan pelgrimswandelingen in Groningen: www.spig.nl

Vanaf 14.30 u bent u hartelijk welkom in de Centrumkerk. Om 15.00 u begint het programma. In de pauze is er een ‘hapje’ en een drankje. Einde programma is ongeveer 16.45 u. De toegang is gratis, een gift is welkom!